GP-winst in Lier voor Petronella Andersson en Opaline

Afbeelding
Petronella Andersson & Opaline
Dirk Caremans

In het Azelhof in Lier werd er afgelopen weekend succesvol op CSI2*-niveau gesprongen.

In de afsluitende Grand Prix over een hoogte van 1m45 ging de winst naar een BWP'er en konden nog 2 andere BWP-combinaties de top 5 vervolledigen.

Na een foutloze ronde en barrage in een tijd van 34.38 seconden ging plaats 5 naar Steven Vermeir en Magnum van het Steentje. Deze 12-jarige ruin stamt af van Plot Blue x Kannan uit BWP-merrielijn 57.
Moeder Atletha van 't Steentje gaf ook IQ van het Steentje en grootmoeder Freya is de moeder van Quasimodo van de Molendreef en Action-Breaker. Fokkers zijn Pauwels - Caluwé.

 

In een tijd van 33.22 s ging het zilver naar Laura Klaphake en Quizano VDL (Quizano van 't Merelsnest). Quizano is een nakomeling van Diamant de Semilly x Kannan uit BWP-merrielijn 17.
Deze Kanan-merrie is Naila v't Merelsnest die op dit moment ook nog actief is op het allerhoogste niveau onder het zadel van Sara Vingralkova. Walter Van Bunder/Stoeterij Merelsnest is de fokker.

 

Maar in een tijd van 33.07 seconden ging de Grand Prix-winst naar Petronella Andersson en Opaline De W&S. Deze dochter van Etoulon VDL x VDL Zirocco Blue N.O.P. is een fokproduct van Wens Stud.

 

Voor deze combinatie was er ook al eerder succes op vrijdag. Toen werden ze 2e in de 1m45-proef.

 

Meer BWP-resultaten uit Lier:
1m40

  • 2e plaats: Gianni Govoni & Only Special van Dobby-Home (I'm Special de Muze x Orlando, fokker: Leonard Van Autgaerden)
  • 4e plaats: Steven Vermeir & Magnum van het Steentje (Plot Blue x Kannan, fokker: Pauwels - Caluwe)

1m40

  • 2e plaats: Frederic Vernaet & Okina Van De Bien (Toulon x Blue Boy v. Berkenbroeck, fokker: Martin Schuurmans)