Elitemerrie in de kijker: Ramona van ’t Zorgvliet

Afbeelding
RAMONA VAN 'T ZORGVLIET elitemerrie

Ramona van ’t Zorgvliet (v. For Pleasure) is de laatste elitemerrie die we aan u voorstellen. Daarna is het weer uitkijken naar de nieuwe elitemerries!  

 

Ramona is een nazaat van de BWP merriestam 81 van de  familie Braeckevelt-Van Compenolle.  Haar moeder Contesse van ’t Zorgvliet (v. Heartbreaker) is de moeder van de Grand Prix hengst For Joy van ’t Zorgvliet (v. For Pleasure) (= volle broer van Ramona van ’t Zorgvliet) van Kevin Staut FRA en het internationale 1m50 springpaard Goldfee van ’t Zorgvliet (v. Flipper d’Elle) van Johan Demolder (BEL). Uit haar moederlijn ontspruiten tal van internationale toppers zoals bv. Kalinka van ’t Zorgvliet (v. Thunder van de Zuuthoeve, met Contesse van ’t Zorgvliet als grootmoeder), Doré van ’t Zorgvliet (v. Heartbreaker, gekeurde hengst, halfbroer van Contesse van ‘t Zorgvliet) en Bonheur van ’t Zorgvliet (=Ambroso, v. Parco).

 

In 2021 nam zij het exterieurlabel in ontvangst op de Nationale fokkerijdag BWP en in 2022 kreeg zij ook het G-label toegekend. In dat jaar startte ze met amazone Hanne Stes in de springsport. In 2023 trad ze aan in de STX cyclus voor zesjarigen waar ze met vijf nul rondes het prestatielabel op zak stak.

 

De toekomst van de stoeterij “Of Ballmore” is ook verzekerd want van Ramona van ’t Zorgvliet zijn er al 4 nakomelingen bij BWP geregistreerd: Vito of Ballmore (v. Casall), Athena of Ballmore (Chacoon Blue),  en Aegon of Ballmore (v. Diarado) en Brianna of Ballmore (v. Contagio).

 

Fokker : Clarysse Van Coppenolle

Eigenaar : Jelle Verlinden

 

Klik hier voor een video van deze merrie.